Meru Felirat Magyar LINK
A gyöngysor-szegélyen (B) belül, köriratban a MONETA NOVA AVREA REG HVNGA felirat (A Magyar Királyság új aranypénze) (C) olvasható. Az érme külső és belső részét gyöngyökből álló körvonal (D) választja el (amely a koronaábrázolásnál megszakad).
Meru felirat magyar
A gyöngysor-szegélyen (B) belül, köriratban a REGINA PATRONA HVNGARIAE 1706 felirat (Mennyei királynő, Magyarország patrónája) (C) olvasható. Az érme külső és belső részét gyöngyökből álló körvonal (D) választja el (amely a koronaábrázolásnál megszakad). Az érme belső részén a holdkaréjon (F) ülő, lángnyelvekkel díszített sugárkoszorúval övezett (E) Madonna látható, jobbján az országalmát tartó gyermek Jézussal, bal kezében jogar. A Madonna fején dicsfénnyel övezett nyitott korona van, a kis Jézus fejét szintén dicsfény övezi.
A Szinia könyvvel nem tudok mit kezdeni. Még csak azt sem tudom, hogy az írója fiú-e vagy lány. Éppen ezért nagyon hálás vagyok Gyöngyinek, amiért erre válaszolt helyettem. Hasonló érzéseim voltak: a nagy magyarság kutatásba érdekes módon beleszövődött a Feng Shui. Ezért nem olvastam végig, nem éreztem hitelesnek. 041b061a72